Gepocheerd ei recepten

Zie ook

Gepocheerd ei

Gepocheerd ei

Eieren pocheren is nauwelijks meer werk dan eieren koken. De crux zijn verse eieren! Met eieren die al weken in huis zijn, is het pocheren gedoemd te mislukken. Zodra je het ei in het bijna kokende water laat glijden, sliert het eiwit alle kanten op. Bij een vers ei is het eiwit nog stevig en is er van slierten geen sprake. Een scheutje azijn in het water en flink wat zout helpen ook het ei bij elkaar te houden. Professionals breken het eitje direct boven het water, maar het is net zo handig om het ei eerst boven een kopje te breken en dan in het water te laten glijden. En neem vooral een ondiepe en wijde pan, een hapjespan bijvoorbeeld, dan schep je het ei er na het pocheren weer makkelijk uit. De pocheertijd is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het ei, maar met 3-4 minuten voor een middelgroot ei ben je er wel. Het eiwit moet net gestold zijn, maar de dooier hoort vloeibaar!

Gepocheerde eieren the easy way

Vet een stuk huishoudfolie van ongeveer 30 x 30 cm licht in met een paar druppels zonnebloemolie of andere olie met een neutrale smaak. Plooi met de ingevette kant naar boven de folie in een kopje. Breek een kakelvers ei in het kopje en bind het buideltje dicht met keukentouw. Laat het buideltje in zacht kokend water zakken en kook het ei zolang als gewenst.

[ Beeld: Natasha Breen | Shutterstock.com ]