Gepocheerde eieren met tomaat
- 3 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- ½ groene paprika, in reepjes
- 2 grote tenen knoflook, fijngewreven of kleingesneden
- 2 theelepel kleingesneden verse gember
- 1½ theelepel gemalen komijn
- 2 theelepel gemalen koriander
- 1-1½ theelepel chilipoeder of cayennepeper
- 1 theelepel geelwortelpoeder
- 8 flinke pruimtomaten, ontveld (en zonder pitjes als daar tijd voor is), kleingesneden
- 4 theelepel wittewijnazijn
- 6 grote eieren
Bereiden
Verhit de olie in een middelgrote antiaanbakpan en fruit de ui goudkleurig. Voeg de paprika toe en bak hem 3 minuten. Roer de knoflook en gember erdoor en verwarm alles al roerend circa 1 minuut, tot de knoflook zacht is. Roer de gemalen specerijen en zout naar smaak erdoor en verwarm alles nog 30 seconden op laag vuur.
Roer dan de tomaten erdoor. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat het met deksel 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Proef - er mogen geen scherpe smaken zijn. Doe er een scheutje kokendheet water bij om de saus te verdunnen, maar hij moet wel dik en romig zijn. Roer de azijn erdoor en controleer de smaak.
Strijk de bovenkant van het mengsel glad en maak er met de achterkant van een lepel 6 kuiltjes in. Breek in elk kuiltje een ei. Strooi een beetje zout over de eieren. Dek de pan af en laat de eieren in 2 tot 4 minuten zo hard worden als je wilt.
Kookboek
Het recept 'Gepocheerde eieren met tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
De Indiase keuken van Anjum
Anjum Anand
Aan de hand van meer dan 100 eenvoudige maar overheerlijke gerechten neemt Anjum ons mee op een culinaire rondreis door haar betoverend mooie vaderland... lees verder
© Kosmos Uitgevers