Gepocheerde eieren met tomaat

  • 3 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • ½ groene paprika, in reepjes
  • 2 grote tenen knoflook, fijngewreven of kleingesneden
  • 2 theelepel kleingesneden verse gember
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 1-1½ theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • 1 theelepel geelwortelpoeder
  • 8 flinke pruimtomaten, ontveld (en zonder pitjes als daar tijd voor is), kleingesneden
  • 4 theelepel wittewijnazijn
  • 6 grote eieren

Bereiden

Verhit de olie in een middelgrote antiaanbakpan en fruit de ui goudkleurig. Voeg de paprika toe en bak hem 3 minuten. Roer de knoflook en gember erdoor en verwarm alles al roerend circa 1 minuut, tot de knoflook zacht is. Roer de gemalen specerijen en zout naar smaak erdoor en verwarm alles nog 30 seconden op laag vuur.

Roer dan de tomaten erdoor. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat het met deksel 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Proef - er mogen geen scherpe smaken zijn. Doe er een scheutje kokendheet water bij om de saus te verdunnen, maar hij moet wel dik en romig zijn. Roer de azijn erdoor en controleer de smaak.

Strijk de bovenkant van het mengsel glad en maak er met de achterkant van een lepel 6 kuiltjes in. Breek in elk kuiltje een ei. Strooi een beetje zout over de eieren. Dek de pan af en laat de eieren in 2 tot 4 minuten zo hard worden als je wilt.

Kookboek

Het recept 'Gepocheerde eieren met tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

De Indiase keuken van Anjum

Anjum Anand

Aan de hand van meer dan 100 eenvoudige maar overheerlijke gerechten neemt Anjum ons mee op een culinaire rondreis door haar betoverend mooie vaderland... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Gepocheerd ei recept tips

Reacties op dit recept

  • J.Ik heb het voor een vegatarische vriend gemaakt. Hij vond het grandioos, maar ik heb met smaak meegegeten evenals mijn disgenoten, alleen pas op met de chilipoeder.

    reageren

  • GreetWij eten vaak een Marokaanse versie van dit gerecht met gepocheerde eieren. Het pittige met het zachte van de eieren is een heerlijke combi. Lekker met brood.

    reageren

  • gheerlijk,heerlijk,alleen erg veel kruiden.sommige heb ik weggelaten,ik had ze niet,dan heb iets anders toegevoegd wat op cayenne peper leek. kaneel,voegde ik toe,dat leek er niet op,maar het smaakte toch wel.

    reageren