Eieren in mosterdsaus
bereiden
Bevat per portie
370 kcal
16 g eiwit
30 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 8 eieren
- 25 g boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 35 g bloem
- 1 kruidenbouillontablet
- 350 ml crème fraîche
- 1½ eetlepel grove mosterd
- 2 theelepels honing
- 4 takjes peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Verhit de boter en fruit de ui ca. 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerend, scheutje voor scheutje, 200 ml water toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
Verkruimel het bouillontablet erboven. Roer de crème fraîche, de mosterd en de honing door elkaar en klop het mengsel met een garde door de saus. Roer de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Laat de eieren onder koud water schrikken, pel en halveer ze. Schenk de saus op twee borden en leg de eieren erin met de dooier-kant naar boven. Lekker met gekookte aardappeltjes en spinazie.
Het recept 'Eieren in mosterdsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: CGissemann | Shutterstock.com