Huevos rancheros
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Lunchgerecht
- Mexicaans
- Vlees
bevat per portie
- 415 kcal
- 15 g eiwit
- 27 g vet
- 26 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 1 blikje tomaatstukjes
- 4 eieren
- 4 eetlepels olie
- 4 kleine maïs- of bloemtortilla's
- 2 eetlepels koriander of peterselie, fijngehakt
Bereiden
Bak de spekreepjes in een hapjespan zachtjes uit. Bak de ui en de knoflook al omscheppend met het spek mee. Schep de Mexicaanse kruiden en de tomaatstukjes met vocht erdoor. Laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg zout en peper toe en breek de eieren voorzichtig boven de saus. Laat de eieren in ca. 8 minuten stollen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de tortilla's één voor één goudbruin. Leg ze op vier borden en leg de eieren met saus erop. Strooi de koriander erover.
Bron
Het recept 'Huevos rancheros' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: cobraphotography | Shutterstock.com