Het perfecte roerei
bereiden
Ingrediënten
- 3 scharreleieren
- scheutje melk of 1 theelepel crème fraîche
- 25 g (8 eetlepels) geraspte cheddar of geitenkaas
- 1 flinke eetlepel fijngesneden bieslook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- 6 kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 sneetjes (spelt)zuurdesembrood
Bereiden
Klop de eieren met de crème fraîche of melk, kaas en bieslook los in een kommetje.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesneden lente-uitjes kort. Voeg de tomaatjes toe.
Voeg, als de tomaatjes warm zijn en wat zachter worden, het eierbeslag toe. Zorg dat het vuur niet te hoog staat; de bedoeling is dat je de eieren met een flexibele spatel voorzichtig 'liefkoost' in plaats van als een gek in de pan te roeren. Zo houd je een betere structuur over.
Rooster het zuurdesembrood en serveer het roerei erop, strooi er een beetje zeezout en versgemalen peper overheen en eet direct op.
Variatietip
In plaats van de tomaatjes en kaas zijn op het laatst toegevoegde zalmsnippers ook een traktatie, zeker het proberen waard.
Kookboek
Het recept 'Het perfecte roerei' is afkomstig uit het kookboek...
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboek
Amber Albarda
In dit kookboek geeft Amber Albarda talloze essentiële gezondheidstips en trakteert ze je uiteraard op verrassend lekkere recepten. Aan de hand van bijna 70
... lees verder © Unieboek SpectrumRoerei tips
Reacties op dit recept
-
Jeanne
Lekker, alleen jammer van het stukje zalm op de foto... niet bepaald vegetarisch...
- Willem van Engeland Je bent en blijft een Hollander he, altijd wat te zeuren “een stuk zalm op foto niet echt vegetarisch hahaha“.
- ferdi I.p.v. cheddar/geitenkaas heb ik een theelepel kruidenkaas aan eimengsel toegevoegd... ook heerlijk!! Fred