Shakshuka
bereiden
Ingrediënten
- 1 rode ui, in dunne ringen
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel mild paprikapoeder
- scheut milde olijfolie
- 1 milde groene chilipeper, in schuine ringetjes (optioneel)
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 300 g passata
- 4 eieren
- 3 takjes peterselie of koriander, grof gehakt
Bereiden
Bak de ui met het komijn- en paprikapoeder, een snufje zout en de helft van de chilipeper (als je deze gebruikt) 10 minuten in de olijfolie tot de ui zacht is. Doe de knoflook erbij en bak 5 minuten mee. Voeg de passata toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg wat water toe als de saus te droog wordt.
Maak 4 gaten in de saus en breek daar de eieren in. Laat 5 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken voor zachte eidooiers en 10 minuten voor hardgekookte eieren. Bestrooi met de kruiden en wat peper en serveer op je favoriete (geroosterd) brood. Bestrooi eventueel met de rest van de chilipeper.
Kookboek
Het recept 'Shakshuka' is afkomstig uit het kookboek...
Puur natuurlijk koken
Tom Hunt
Weg met de ingevlogen aardbeien in december! 'Puur natuurlijk koken' zet je met de beide benen op de grond en leert je culinair genieten in het... lees verder
© Good CookShakshuka tips
Reacties op dit recept
- Kurt Dit is niet het eerste recept voor shakshuka dat ik heb gebruikt, en zeker niet het beste. Je hebt hier geen vaste ingredienten, alleen maar slappe passata saus. En je eindigt dus met een soort dikke tomatensoep. Geen aanrader.