Chocoladefondue
bereiden
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 350 g chocolade, puur of melk
- 2 eetlepels amandellikeur
- fruit om te dopen
- aardbeien, grote exemplaren gehalveerd
- ananasstukjes (vers of uit blik)
- kersen
- ander fruit (appel of banaan), in stukjes of plakjes
Bereiden
Rangschik het gesneden fruit op een schaal. Maak vervolgens snel de chocoladefondue, anders verkleurt het verse fruit (bedruppel appel en peer nu liever niet met wat citroensap, want dat proef je).
Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de room iets afkoelen (chocolade smelt al bij lichaamstemperatuur en mag niet te warm worden). Verbrokkel de chocolade erboven en roer goed door, zodat de chocolade smelt en een mooie smeuïge massa ontstaat.
Schenk de chocolademassa over in de chocoladefondueset en roer de likeur erdoor. Houd de chocolade warm boven een waxinelichtje en zet de schaal fruit erbij op tafel.
Extra benodigd
Chocoladefondueset met waxinelichtje
Tip
Geen chocoladefondueset? Houd de fondue dan warm in een hittebestendige kom op een theelichtje. In een kom met kokendheet water au bain-marie warmhouden op tafel is te gevaarlijk; warm de chocoladefondue dan liever tussendoor weer even op in de magnetron.
Kookboek
Het recept 'Chocoladefondue' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel
Dit bijzondere kookboek is een kleurrijke verzameling van portretten en de gerechten van gewone en ongewone vrouwen. De recepten zijn eenvoudig en... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Marcel van Driel