Gourmet recept: gemarineerde zalm met sperziebonen
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 800 g zalmfilet, in blokjes van 3x4 cm
- 250 g sperziebonen
- 200 g rijst (gekookt)
- olie
- voor de marinade
- 1 cm gember, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, fijngehakt
- 2 eetlepels sherry
- 75 ml sojasaus
- 75 ml sinaasappelsap
Voorbereiden
Schep alle ingrediënten voor de marinade in een zelfsluitende zak of kom en vermeng ze goed. Schep de zalmblokjes bij de marinade en laat 15-30 minuten marineren in de koelkast. Blancheer intussen de boontjes 2 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken in koud water. Leg de zalm net voor het serveren op een schotel. Serveer de sperziebonen en de rijst in aparte kommen.
Bereiden
Wrijf de gourmetplaat in met olie. Ieder neemt een stukje zalm en wat boontjes. Leg de zalm op de hete plaat en gril 2 minuten aan één kant. Draai om. Leg nu ook wat boontjes in je gourmetpannetje of op de plaat. Is alles naar wens gegrild? Haal je hapje van de plaat en garneer het met rijst.
Kookboek
Het recept 'Gourmet recept: gemarineerde zalm met sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
Fun cooking
Sofie Vanherpe
Met dit boek zul je nieuwe, frisse manieren ontdekken om van gourmet, steengril, raclette, fondue of tafelbarbecue een culinaire verwenpartij te maken
... lees verder © Uitgeverij Lannoo