Bloemkoolpuree met sesamolie
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- olijfolie, om in te bakken
- 1 bloemkool
- 1 klontje roomboter
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel sesamolie
Bereiden
Fruit de ui en het knoflook in olijfolie in de pan.
Snijd de bloemkool in kleine stukken, doe in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe en bak kort mee.
Doe een klein laag je water in de pan en stoom de bloemkool gaar. Pureer de bloemkool en roer er de boter en het komijnpoeder doorheen. Doe de puree in twee kommen en besprenkel met wat sesamolie.
Extra benodigd
Staafmixer of stamper
Tip
Heb je sesamzaadjes in huis? Dwarrel een handje in een droge pan en rooster goudbruin.
Opmerking
'Je denkt misschien: zij is gek! Maar ik kan weleens zin hebben in een grote bak met warme, zachte puree nadat ik een zware dag heb gehad. Dat vind ik nou feel good food. Puree kun je maken van (zoete) aardappels, maar ook heel goed van groente. Heerlijk met een klontje boter en wat sesamolie erdoorheen. Eigenlijk wordt het dan een dikke soep. Niks mis mee na een klotedag.' - Jet van Nieuwkerk
Kookboek
Het recept 'Bloemkoolpuree met sesamolie' is afkomstig uit het kookboek...
Uit huis met Jet
Jet van Nieuwkerk
Dit kookboek is voor iedereen die op zichzelf gaat wonen. Of misschien doe je dat al een tijdje, maar kom je niet verder dan spaghetti met kookroom en kant-en-klare magnetronmaaltijden. Of maak je maar weer een bak yoghurt met cruesli als avondeten... lees verder
© Carrera Culinair