Hele bloemkool tandoori
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- ca. 4 cm gemberwortel
- 50 g Turkse yoghurt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- snuf cayennepeper
- 1 volle theelepel kurkuma (koenjit)
- 1 volle theelepel komijnpoeder (djinten)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de hele bloemkool (maar zonder groen blad) 15 minuten voor in ruim water met een snufje zout. Spoel af met koud water in een vergiet, laat uitlekken.
Schil voor de tandoorisaus de uien, knoflook en gember. Doe samen met alle overige ingrediënten (behalve de bloemkool!) in een keukenmachine en maal tot puree. Geen machine? Rasp dan ui en gember, haal de knoflook door de knijper en roer alles door elkaar.
Leg de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Dep indien nodig droog met keukenpapier. Kieper de saus erover en smeer aan alle kanten in. Ja, dat wordt een beetje kliederig.
Bak in de oven gaar en goudbruin in 30-40 minuten (hoe groter de bloemkool, hoe langer). Als een mes er makkelijk in gaat, is hij gaar.
Snij aan tafel in punten, als een taart. Lekker met raïta / tzatziki of kruidenyoghurt en basmatirijst.
Extra benodigd
Keukenmachine, bakpapier
Tip
Smeer overgebleven tandoorimix op witvisfilets en bak in 12-15 minuten gaar in een hete oven (180 °C).
Kookboek
Het recept 'Hele bloemkool tandoori' is afkomstig uit het kookboek...
Slim zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
'Slim zónder pakjes en zakjes' volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je... lees verder
© Uitgeverij Nieuw Amsterdam