Ovenschotel met bloemkool, gehakt en appel
- 4 personen
- 450 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g aardappelen, in stukken
- 600 g bloemkool, in roosjes
- scheutje melk
- nootmuskaat
- 1 uitje, gesnipperd
- 1 eetlepel neutrale olie
- 300 g rundergehakt
- 1 flinke theelepel kerriepoeder
- 1 Elstar, in blokjes
- 100 g geraspte kaas
- 50 g panko
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ovenschaal licht in.
Kook de aardappelen 15 minuten in ruim water en voeg de laatste 5 minuten de bloemkool toe. Giet af en laat even uitstomen. Pureer de aardappelen en bloemkool met een beetje melk tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat nootmuskaat.
Fruit in een grote pan de ui aan in de olie. Doe het gehakt erbij en bak dit rul en goudbruin. Strooi de kerrie erover, en breng op smaak met zout en peper. Als laatste voeg je de appelblokjes toe en warm je alles even goed door.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelbloemkoolstamppot. Verdeel daaroverheen het gehakt-appelmengsel en dek af met een laatste laag puree. Bestrooi met de kaas en de panko voor een lekker krokant korstje. Eet je de schotel meteen, zet deze dan alleen nog even in de oven om goed door te warmen en voor een krokant korstje. Eet je de ovenschotel een dag later, laat hem dan afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Op de dag dat je 'm eet zet je de schotel een halfuur in de voorverwarmde oven om goed warm en goudbruin te worden!
Kookboek
Het recept 'Ovenschotel met bloemkool, gehakt en appel' is afkomstig uit het kookboek...
Wat eten we vandaag?
Susan Aretz
Eén keer per week boodschappen doen, minder eten verspillen en elke avond snel aan tafel. 'Wat eten we vandaag?' is een perfect hulpmiddel voor drukke... lees verder
© Unieboek Spectrum