Stamppot met bloemkool en rozijnen

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 g rozijnen, geweld in lauwwarm water
  • 750 g aardappelen, in stukken
  • 1 kleine bloemkool (ca. 400 g), in roosjes
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g met amandelen gevulde groene olijven

Bereiden

Doe de boter in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig. Roer de gewelde, uitgelekte rozijnen door de uien.

Kook de aardappelen in gezouten water gaar en voeg de laatste 8 minuten de bloemkoolroosjes toe. Giet de groenten af.

Pureer de aardappelen en de bloemkool. Klop de olijfolie door deze puree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Schep het warme ui-rozijnenmengsel en de hele olijven door de stamppot.

Tip voor niet-vegetariërs

Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld varkenskarbonades of een varkenshaasje.

Kookboek

Het recept 'Stamppot met bloemkool en rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...

Stamppotten

Anne Scheepmaker

'Stamppotten' bevat behalve zalige vlees- en visstamppotten natuurlijk ook vegetarische stamppotten en een groot aantal internationale stamppotten. Van frisse zomer... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Bloemkool recept tips

Reacties op dit recept

  • sabineBij gebrek aan olijven heb ik er zongedroogde, in kruidige olie gemarineerde pruimtomaatjes aan toegevoegd - in reepjes gesneden. Ook lekker!

    reageren

  • IngridDit recept is echt niet lekker, de ingredienten combineren totaal niet. Mijn man heeft het zelfs niet opgegeten, vooral de olijven erbij zijn gewoonweg onsmakelijk bij de rest. Een dikke onvoldoende!

    reageren