Boerenkool met echte worst
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappelen
- 400 g boerenkool
- 2 rookworsten van de slager
- 100 g boter
- 300 ml volle melk
Bereiden
Kook de aardappelen in water met een snufje zout in ca. 20 minuten gaar. Prik tegen het einde van de kooktijd met een vork in de aardappelen om te controleren of ze gaar zijn. Als de aardappel langzaam van de vork glijdt, is hij gaar.
Doe de boerenkool in een hoge pan met onderin een laagje water. Legt een deksel op de pan en laat de kool ca. 25 minuten zachtjes koken.
Leg de worst in een pan met water. Houd de worst 20 minuten op laag vuur tegen de kook aan.
Giet de gekookte aardappelen af. Duw de aardappelen door een zeef of pureer ze met een stamper. Zet de pan met puree op het vuur en doe er een flinke klont roomboter bij. Voeg warme melk toe om de gewenste dikte te verkrijgen. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Giet de boerenkool af. Meng de puree en de kool door elkaar.
Serveer de boerenkool met een halve rookworst per persoon.
Kookboek
Het recept 'Boerenkool met echte worst' is afkomstig uit het kookboek...
De perfecte kok
Marcus Polman
Hoe bak je de perfecte biefstuk, kook je het ideale ei of maak je de ultieme clubsandwich, Caesar salad of pasta? Journalist Marcus Polman zocht het uit... lees verder
© Mo'Media