Boerenkool stamppot met merguezworstjes
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 600 g panklare boerenkool
- 1ΒΌ kilo kruimige aardappelen, in blokjes
- 200 ml vleesbouillon
- 8 merguezworstjes
- 1 grote ui, in dunne schijfjes
- 4 plakken bakbacon, in repen van 2 cm breed (ca. 100 g)
- 1 grote rode paprika, in repen
- 1 eetlepel (balsamico)azijn
Bereiden
Verhit de olie in een wok of braadpan. Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de kool al omscheppend slinken. Schep de aardappelen erdoor en voeg de bouillon toe. Smoor de boerenkool en aardappel afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is. Rooster de worstjes in 8-10 minuten rondom bruin, keer ze regelmatig. Schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Rooster ook de ui, bacon en paprika in de grillpan mooi bruin en net gaar.
Stamp de boerenkool en aardappelen in het stoofvocht met een stamper tot een grove stamppot. Voeg de azijn en zout en peper naar smaak toe. Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de bacon, ui, paprika en worstjes erover.
Extra benodigd
Grillpan, aluminiumfolie
Variatietip
Vervang de merguezworstjes door runderbraadworstjes of saucijsjes.
Kookboek
Het recept 'Boerenkool stamppot met merguezworstjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Budget
diverse auteurs
'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder
© Inmerc