Knapperige boerenkoolchips
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 90 g cashewnoten
- ½ rode paprika
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel gistvlokken
- ½ theelepel zoet paprikapoeder
- ¼ theelepel uienpoeder
- ½ eetlepel ahornsiroop
- ½ theelepel zeezout
- 4 boerenkoolbladeren, stengels verwijderd, blad in hapklare stukken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140 °C / gasstand 1 en bekleed een paar bakplaten met bakpapier.
Doe alle ingrediënten, behalve de boerenkool, in een blender en zet deze aan tot je een gladde mix hebt. Schenk dit mengsel over de boerenkool en schep met je handen om tot elk stukje ermee bedekt is.
Leg de boerenkool op de bakplaten en zet 30-35 minuten in de oven. Bewaar in luchtdichte plastic dozen, omdat de chips anders zacht zal worden door het vocht in de lucht.
Extra benodigd
Bakpapier, blender
Kookboek
Het recept 'Knapperige boerenkoolchips' is afkomstig uit het kookboek...
Boerenkool
Amelia Wasiliev
'Boerenkool' biedt 69 eenvoudige en heerlijke boerenkoolrecepten voor sapjes, salades en meer. Ontdek nieuwe bereidingswijzen en smaken: combineer... lees verder
© Uitgeverij Becht