Broccoli met chilipeper en cashewnoten

4 personen
bereiden

waardering 8,6obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g broccoli, grote stronk eraf
  • 75 g cashewnoten
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • ¼-1 grote rode chilipeper (afhankelijk van hoe pittig deze is), van zaad ontdaan en fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • scheutje sojasaus

Bereiden

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en stoom of kook ze een paar minuten, tot ze al dente zijn. Giet af in een vergiet.

Verhit een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe de cashewnoten erin en rooster ze al omscheppend een paar minuten in de hete pan. Houd ze goed in de gaten, omdat ze ineens kunnen verbranden. Als ze goudkleurig zijn, schep je ze in een kom.

Doe de olie, chilipeper en knoflook in de pan en warm langzaam 30 seconden tot 1 minuut op, zodat de knoflook de scherpte verliest. Doe de cashewnoten en broccoli erbij, draai het vuur hoger en roerbak een minuut of 2, zodat de broccoli goed vermengd is met de noten, olie, chilipeper en knoflook. Breng op smaak met de sojasaus en dien meteen op.

Variatietip

Je kunt dit gerecht maken met gewone, bimi of paarse broccoli; ook met andere groene groenten of (boeren)kool is dit lekker, maar kook ze vooral niet te lang, zodat ze knapperig blijven. Gebruik pinda's of hazelnoten in plaats van cashewnoten.

Tip

Roer wat rijstnoedels door dit roerbakgerecht en je hebt een vullende en vurige maaltijd. Kies een medium tot hete chilipeper en gebruik er lekker veel van, of een heel scherpe en wees er dan voorzichtiger mee. Dit is een prima bijgerecht als je kip of vis eet, of zelfs als je een uitgebreide currytafel maakt. Je kunt het ook alleen opdienen, als licht voorafje.

Kookboek

Het recept 'Broccoli met chilipeper en cashewnoten' is afkomstig uit het kookboek...

De lekkerste drie-eenheid op het bord

Hoe eenvoudig kan het zijn...! Combineer drie geweldige ingrediënten en creëer de goddelijkste gerechten. Op deze simpele manier ontdek je heerlijke... lees verder

© Uitgeverij Becht

Broccoli tips