Siciliaans stoofpotje: caponata met zeebaars
bereiden
Bevat per portie
566 kcal
34 g eiwit
39 g vet
13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 aubergine (500 g)
- 2 stelen witte selderij
- 2 stevige tomaten (of 1 kop tomatenblokjes uit blik)
- 1 ui (optioneel)
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 100 g spinazie
- 10 olijven
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel appelciderazijn (of rodewijnazijn) (optioneel)
- 2 x 150 g zeebaarsfilet
- 2 eetlepels pijnboompitten
- vers basilicum
Bereiden
Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 cm, de selderij in fijne reepjes en de tomaten in grovere stukjes. Als extra smaakmakers kun je eventueel ook een gesnipperde ui en een teentje geraspte knoflook toevoegen.
Verhit 2 lepels olijfolie in een grote pan. Bak de groenten goudbruin met peper en zout. Voeg wat water toe, dek de pan af met een deksel en laat de groenten rustig garen op een medium vuur tot ze volledig gaar zijn, 15 minuten of langer.
Zijn de groenten bijna gaar? Voeg dan de spinazie, de olijven en de kappertjes toe. Laat nog kort verder garen. Breng eventueel op smaak met een lepel appelciderazijn of rode wijnazijn.
Verhit twee lepels olijfolie in een tweede grote pan. Bak de zeebaarsfilets ongeveer 4 minuten op een medium vuur tot het vel goudbruin en krokant is. Bak de filets aan de andere kant nog een minuut of langer tot gaar. Kruid met peper en zout.
Serveer het groentestoofpotje met de krokant gebakken zeebaars, licht geroosterde pijnboompitten en basilicum.
Variatietip
Vervang de zeebaars ook eens door wijting, makreel, dorade of sardientjes.
Kookboek
Het recept 'Siciliaans stoofpotje: caponata met zeebaars' is afkomstig uit het kookboek...
Keto in 15 minuten Mediterraan
Julie Van Den Kerchove
In 'Keto in 15 minuten Mediterraan' toont Julie Van den Kerchove hoe je de voordelen van het mediterrane dieet combineert met de kracht van gezonde vetten voor meer energie, een vlottere vetverbranding en een sterker
... lees verder © Uitgeverij Lannoo