Courgette spaghetti met gemarineerde paddenstoelen
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- voor de gemarineerde paddenstoelen
- 4 kleine portobello's, in plakken
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 60 ml ciderazijn
- voor de cashew-tomatendressing
- 150 g rauwe cashewnoten, 4-6 uur in koud water geweekt
- geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 200 g gemarineerde zongedroogde tomaten, uitgelekt
- voor de courgette spaghetti
- 2 groene of gele courgettes
Voorbereiden
Leg de plakjes paddenstoel in een kom. Klop de olie en azijn door elkaar en schenk over de paddenstoelen. Schep een paar keer goed om zodat ze allemaal goed bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat ongeveer een uur in de koelkast staan; roer af en toe.
Bereiden
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en laat draaien tot je een glad resultaat hebt. Als je geen blender hebt, maal dan alles fijn in een grote vijzel tot je een romig geheel hebt. Is het te dik, schenk er dan wat water bij. Breng op smaak met zout en peper.
Was de courgettes en snijd ze in de lengte met een spiraalsnijder of een mandoline, zodat je reepjes krijgt die zo dun zijn als spaghetti. Leg ze in een grote mengkom. Voeg de dressing toe en meng er voorzichtig doorheen tot alles ermee bedekt is. Voeg dan de gemarineerde paddenstoelen toe en dien op!
Extra benodigd
Blender
Tips
Als je geen spiraalsnijder of mandoline hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en dan heb je tagliatelle. Je kunt de courgette spaghetti snijden, een half uur laten drogen en dan 5 dagen in een luchtdichte trommel in de koelkast bewaren.
Kookboek
Het recept 'Courgette spaghetti met gemarineerde paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen
David Frenkiel & Luise Vindahl
'The Green Kitchen' is een sfeervol boek met meer dan 100 supergezonde, overheerlijke recepten voor iedere dag. Met gerechten uit de hele wereld, tips voor een... lees verder
© Uitgeverij Becht