Courgette met mozzarella uit de oven
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 courgettes, in dunne langwerpige plakken
- zonnebloemolie om in te frituren
- tomatensaus (zie 'basisrecept tomatensaus' onderaan recept)
- 1 bol mozzarella, in blokjes
Voorbereiden
Leg de plakken courgette 2 à 3 uur in water met flink wat zout. Haal ze dan uit het water en dep ze droog met keukenpapier.
Bereiden
Verhit de olie in een pan en frituur de courgettes in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tomatensaus. Leg er een laag courgetteplakken op en de helft van de mozzarella. Leg de rest van de courgette erop en de rest van de mozzarella.
Doe hier nog een paar scheppen tomatensaus overheen en wat peper en zet gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Basisrecept tomatensaus
Doe 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak een fijngesnipperde ui en een heel teentje knoflook totdat de ui glazig is.
Verwijder de knoflook en voeg een blik tomaten en 2 eetlepels tomatenpuree toe. Voeg wat zout en peper toe en schep alles goed om.
Doe er een groot glas water bij en laat het geheel 30 minuten inkoken. Schep daarna een klontje roomboter erdoor en maal alles fijn in de blender.
Kookboek
Het recept 'Courgette met mozzarella uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
D'Antuono
Famke & Floor van Praag
De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckCourgette tips
Reacties op dit recept
- Iny En vergeet vooral het klontje roomboter niet. Is de finishing touch.
-
allart
Echt maar 5 minuten in de oven?
- Mario Ja, echt maar 5 minuten. De courgette is al gaar gefrituurd en de oventijd is alleen maar om het gerecht even te gratineren.
- Hanny Van mij mag de knoflook erin blijven, dus snijd hem erg fijn en bak samen met de ui.
-
martijn
Waarom geen verse tomaten?
- Mario Italianen maken hun tomatensaus vrijwel nooit met verse tomaten, maar met tomaten uit blik.
- Joan Laatste laag bedekken met parmezaanse kaas. Daarna iets langer in de oven. Kan ook met aubergine.
- marianne Welke italiaan haalt de knoflook uit de saus, heel vreemd.
- mien Heerlijk samen met geitenkaas, courgette, aubergine en is prima te bereiden voor mensen die zoutloos moeten eten, scheelt 2 uur bereidingstijd, boter doe ik er niet in wordt het te vet met de geietenkaas.
-
jeannette
Ik doe er nog gehakt (rul bakken) bij. Heb je iets meer vulling. Laat ook de knoflook erin zitten en doe door de saus nog wat Italiaanse kruiden.
- Damien Dit is een vegetarisch gerecht, dus moet er geen gehakt bij.
- Alberto Hogervorst Ik heb de knoflook erin gelaten (vers geperst) en wat olijventapenade erbij gedaan en een schepje sambal. Dit is mijn eerste keer maar met de geitenkaas lijkt mij ook wel wat.
- hans Je bespaart ook veel tijd als je de courgettes op de traditionele manier frituurt. Zoals aardappel dus.
- Lala Wat ook heel lekker is bij de tomatensausje, een lepeltje groene pesto.
- Patrick Ik grill de courgette, geeft een heerlijke grillsmaak.
- Anton Lekker, maar ik vind de courgette veel te zout worden. Ga het nog een keer maken, maar dan grillen, en zonder zout.