Falafel van tuinbonen

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g gedroogde tuinbonen, (Egyptische ful nabed bonen, bij sommige Turkse of Marokkaanse winkels verkrijgbaar)
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 kleine rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel korianderzaad
  • ½ theelepel bakpoeder
  • olie voor het frituren
  • voor het serveren
  • geraspte wortels
  • plakjes gebakken aubergine
  • slierten rodekool of witte kool
  • harissa
  • yoghurt met verse munt
  • pitabroodjes

Voorbereiden

Leg een dag van tevoren de tuinbonen te weken in koud water.

Bereiden

Giet de bonen de volgende dag af en dubbeldop ze als dat al niet eerder gedaan is. Draai ze (of nog beter, stamp ze langzaam in een vijzel) met de peterselie, uien, knoflook, specerijen en een snufje zout en peper in een keukenmachine. Voeg het bakpoeder toe en draai nog even. Het beslag moet goed gemengd en soepel zijn. Laat het beslag minstens 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

Vorm het beslag tot balletjes of kleine platte koekjes van ca. 4 cm doorsnee. Laat weer 15 minuten rusten. Frituur de balletjes of koekjes dan in de hete olie in de frituurpan tot ze goudgeel zijn.

Extra benodigd

Keukenmachine of vijzel

Kookboek

Het recept 'Falafel van tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...

Balletjes

Keda Black

Rol wat smeuïge ingrediënten tot balletjes, panneer ze en zet ze op het vuur. Wat een fijne smaak in een of twee hapjes! Perfecte ideeën om restjes op te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Falafel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!