Gevulde paprika met broccoli en zalm
bereiden
Ingrediënten
- 500 g broccoli
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
- 100 g jongbelegen geitenkaas, geraspt
- 4 grote rode of gele paprika's
- 1 stuk zalmfilet van 200 g, in 4 dunne plakken
- 100-150 ml groentebouillon
Bereiden
Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoliroosjes en -blokjes in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Doe de broccoli met het uimengsel en de oregano over in de keukenmachine of blender en meng alles tot een dikke puree. Meng ook driekwart van de kaas erdoor en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd uit elke paprika in de lengte een reep van 4 cm breed. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes, maar laat het steeltje zitten. Vul de paprika's met de broccolipuree en duw er een plak zalm in. Zet de paprika's naast elkaar in een lage ovenschaal en schenk de bouillon op de bodem van de schaal. Strooi de resterende kaas over de zalm. Maal er nog wat peper over.
Schuif de schaal in de oven en bak de paprika's in de oven in 25-30 minuten gaar. Lekker met quinoa.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Gevulde paprika met broccoli en zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker lang jong
Clara ten Houte de Lange & Nelleke van Lindonk
'Lekker lang jong' is het kookboek dat in 175 spannende en inspirerende recepten de theorie over gezond eten van de Belgische arts Kris Verburgh in zijn... lees verder
© Van Lindonk & De BresGevulde paprika tips
Reacties op dit recept
- Teus Zalm in de paprika is een heel slecht idee. Je hebt geen enkele controle over de garing. Helaas een mooie zalm aan verspild. Advies apart bakken in een pan.