Lange zoete paprika's gevuld met kipgehakt en kruiden
bereiden
Ingrediënten
- 150 g groene olijven, ontpit
- 10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
- 1 handvol (= 20 g) basilicum
- 1 handvol pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 400 g kipgehakt
- olijfolie
- 4 grote lange paprika's
Bereiden
Hak de olijven, de zongedroogde tomaten, het basilicum, de pijnboompitten en de knoflook fijn en meng alles met het kipgehakt en een goede scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit. Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult. Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden. Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit. Je kunt de paprika voor drie vierde vullen.
Leg de paprika's in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Kookboek
Het recept 'Lange zoete paprika's gevuld met kipgehakt en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Puur eten 2
Pascale Naessens
De romantische stijl van koken van Pascale Naessens slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Alles begint
... lees verder © Uitgeverij LannooGevulde paprika tips
Reacties op dit recept
- Marina Vlug klaar, zeer lekker. Kan zowel in de winter als in de zomer op het terras. Een aanrader!
-
O.
Heerlijk recept. In plaats van met kipgehakt kun je de paprika's ook heel goed met rundergehakt vullen.
- Peggy Superlekker, ik heb ze wel opengesneden en elke helft gevuld, de huisgenoten vinden dit zeker voor herhaling vatbaar!
- Christiaan Tip: gebruik een spuitzak om de paprika's te vullen.
- Joan Lekker gemakkelijk recept. Heb niet alles gemengd maar alles tegelijk gebakken. Lekker met een Turkse salade.
-
Bret
Moet het eruit zien als op de foto? Dat ziet er vettig uit. En wat eten we erbij dan?
- Ine B.v. Griekse rijst erbij en ik heb de paprika's bijna doorgesneden.
- Nadine Zou dit ook met Thaise basilicum smaken, heb geen andere in huis? groetjes