Lange zoete paprika's gevuld met kipgehakt en kruiden
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 150 g groene olijven, ontpit
- 10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
- 1 handvol (= 20 g) basilicum
- 1 handvol pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 400 g kipgehakt
- olijfolie
- 4 grote lange paprika's
Bereiden
Hak de olijven, de zongedroogde tomaten, het basilicum, de pijnboompitten en de knoflook fijn en meng alles met het kipgehakt en een goede scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snijd het hoedje van de paprika's en haal de zaadjes er voorzichtig uit. Maak met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult. Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika's en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden. Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit. Je kunt de paprika voor drie vierde vullen.
Leg de paprika's in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Kookboek
Het recept 'Lange zoete paprika's gevuld met kipgehakt en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Puur eten 2
Pascale Naessens
De romantische stijl van koken van Pascale Naessens slaat aan vanwege de heerlijke, eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Alles begint... lees verder
© Uitgeverij Lannoo