Gevulde paprika met 'tzatziki'

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g witte rijst
  • 4 gele paprika's
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 g feta
  • 3 eetlepels verse platte peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels verse munt, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Meng de yoghurt met de mayonaise en knoflook en bewaar de tzatziki afgedekt in de koelkast.

Giet de rijst af en verbrokkel de feta grof boven de pan. Meng de verse kruiden met de olijfolie en zout en peper naar smaak door de rijst.

Schep de rijst in de paprika's en zet er het kapje weer op. Zet elke paprika op een royaal vel aluminiumfolie en vouw de folie omhoog langs de paprika. Wikkel de folie aan de bovenkant goed dicht.

Steek de barbecue aan en pof de paprika's 35-40 minuten, of tot ze zacht voelen. Slecht weer? Pof de paprika's in een voorverwarmde oven van 220 ºC in 35-40 minuten gaar. Serveer ze met de tzatziki.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Tip

Deze paprika's zijn ideaal om al eerder op de dag voor te bereiden. Kook de rijst en laat afkoelen. Meng de feta, verse kruiden en olijfolie met zout en peper naar smaak. Bewaar de koude rijst afgedekt in de koelkast. Vul de paprika's ca. 1 uur van tevoren met de rijst en wikkel ze in de aluminiumfolie. Bewaar de paprika's op een koele plek.

Bron

Het recept 'Gevulde paprika met 'tzatziki'' wordt je aangeboden door Colourfultaste

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • AnnekeHet hoofdbestanddeel van Tzatziki is komkommer. Wat jij beschrijft is knoflooksaus :) Je kunt de komkommer zoals ze in Griekenland ook wel eens doen vervangen door zwarte gesneden olijven. Ook heel erg lekker. Liefs Anneke

    reageren

  • leoAls bijgerecht kun je ook minipaprika's gebruiken! Niet de kapjes er weer op. Als het afgekoeld is de tzatziki er overheen en op een mooie schaal serveren. Van de onderkant een klein stukje afsnijden zodat ze blijven staan. En ja, ik zou ook komkommer door de tzatziki doen natuurlijk. Hee succes Minke!

    reageren