Gevulde paprika met gehakt en rijst

  • 6 personen
  • 75 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 3 gele paprika's
  • olijfolie
  • oregano
  • voor de vulling
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 1½ eetlepel oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 200 g rijst

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 tot 200 °C.

Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.

Giet voor de vulling de olijfolie in een pan en verwarm op een matig vuur. Stoof de uien aan en doe het gehakt erbij. Bak het gehakt tot het bruin ziet.

Giet er de gezeefde tomaten en 1 liter water bij. Kruid met zout en peper, de oregano en het laurierblad.

Doe de rijst erbij en roer goed. Als je ziet dat de vulling te vast is, doe je er nog wat water bij. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig om, zodat de rijst niet aan de bodem blijft plakken. Draai het vuur uit en laat 5 minuten rusten.

Vul de paprika's met de gehaktvulling. Leg de paprika's in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Kruid met een snufje oregano, peper en zout. Zet de schotel 45 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika met gehakt en rijst' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote komen eten kookboek

diverse auteurs

Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen. In een tijd waar alles snel moet gaan, waar vaak geen tijd is om... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Gevulde paprika recept tips

Reacties op dit recept

  • IsabelLekker recept. Ik heb 3/4 liter water en 1 1/4 liter gezeefde tomaten gebruikt voor meer smaak. Daarnaast heb ik, vlak voordat je het mengsel in de paprika's doet, nog wat kleine blokjes feta aan het mengsel toegevoegd. Geserveerd met gebakken aardappeltjes (met Griekse kruiden) en tzatziki.

    reageren

  • GhisIk heb dit recept nagemaakt, en eerlijk gezegd kloppen de maten niet. Teveel vocht, te weinig rijst. Op het plaatje ziet het er heel anders uit. Het was een beetje smakeloos. Jammer want de ingrediënten die gebruikt worden zijn wel lekker.

    • YvonneEen recept is er om uit te proberen en smaken verschillen. Misschien moet je er meer kruiden indoen, Ghis... of de verhoudingen in de tomaten / water wat aanpassen. Ik vind het een geweldig recept. Ik kook het zelf in kippenbouillon / tomatenpuree. En doe er op het laatst ook feta en lavaskruiden door. Heerlijk.

    reageren

  • IljaIk maak dit recept regelmatig, maar halveer dan alles en vul daar dan 4 paprika's mee. Past prima, niet teveel over, nooit te weinig, afhankelijk van hoe groot de paprika's zijn. Beetje knoflook toevoegen. Soms met Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden in plaats van alleen oregano, maar altijd lekker.

    reageren

  • BibiDit is zeker te veel water, op 1 kopje rijst moet je 2 kopjes water gebruiken.

    • hansEen eventueel teveel aan water is geen probleem in dit recept. Gebruik gewoon een vergietlepel om de vulling in de paprika's te scheppen... Overigens wel op tijd het laurierblaadje verwijderen.

    reageren

  • MichielJe moet de 15 minuten koken pas gaan tellen als het mengsel daadwerkelijk kookt! Voor de rest een fijn en smaakvol recept!

    reageren

  • SimoneVanavond dit recept voor het eerst gemaakt. Ik heb twee groentebouillonblokjes, een lombok en wat kaneel toegevoegd. Verder heb ik een blikje tomatenblokjes (400 gram) en alleen 600 ml water gebruikt. Aangezien wij even wegmoesten, heeft de vulling iets langer (2 1/2 uur) gestaan dan die 5 minuten. Ik heb 10 paprika's gevuld waarvan 2 grote en de rest aan de kleinere kant (was een zak van die afwijkende paprika's van AH). Er was zelfs nog wat vulling over.

    reageren

  • HielleIk mis "de paprika's 5 minuten voorkoken" en dan vullen voor een kortere tijd in de voorverwarmde oven.

    reageren

  • LiesVeel te veel vocht... Ik dacht het al toen ik het zag, maar heb braaf het recept aangehouden. We eten dus rijstsoep vanavond met als soepkom een paprika. M.a.w.: slecht recept...

    • EviIk wou dat ik deze reacties gelezen had voor ik begon. Hier ook soep dus.

    • AndréJe kunt het nog wel zeven maar idioot veel over.

    reageren

  • IngridDe verhoudingen van het recept kloppen totaal niet. Vreemd dat dit recept niet van het web gehaald wordt of tenminste wordt aangepast.

    reageren

  • PeterVerhoudingen kloppen idd niet volgende keer doe ik er minder water bij, 600 ml is meer als zat of meer rijst 350 gr.

    reageren

  • jokeJe kunt de rijst ook in een rijstkoker koken.

    reageren

  • Ruby6 personen lijkt me een beetje veel als je maar 200 gr rijst hebt. Voor mij en mijn vriendin gebruik ik 350 gr, daar blijft dan niets van over. Verder is teveel water in dit recept geen enkel probleem, gewoon de rijst afgieten of met een schuimspaan uit de pan scheppen.

    reageren

  • EllyHoi hoi voor het eerst dit recept gebruikt voor 2 personen maar met 2 vleestomaten en 3 gekleurde paprika's. I.p.v. 1 liter water heb ik het natte van de vleestomaten erin gedaan en 4,5 dl water. Was toen nattig genoeg. Wat teveel was voor in de tomaten en paprika's heb ik los in de ovenschaal gedaan. Voor herhaling vatbaar?

    reageren

  • PatrickBen de reviews aan het lezen terwijl de paprika 's in de oven staan kon inderdaad met de vulling wel 20 paprika 's vullen. Heb het ovenprogramma onderbroken en snel nog geraspte kaas onder de dekseltje gedaan ben benieuwd. Groetjes Patrick

    reageren