Gevulde paprika met tomaat en ansjovis uit de oven

5 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 5 zeer rijpe, middelgrote tomaten
  • 4 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 20 ansjovisfilets
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • verse oregano
  • 160 ml extra vergine olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ontvel de tomaten. Kerf ze daartoe met een mesje hier en daar licht in en dompel ze ongeveer 30 seconden onder in kokend water. Zodra de velletjes beginnen los te laten, haal je de tomaten er een voor een met een schuimspaan uit. Leg ze even in koud water, trek het vel eraf en halveer ze.

Houd de paprika's met een tang boven een gasvlam tot het vel zwartgeblakerd is, doe ze in een plastic zak en laat ze 5-10 minuten afkoelen. De stoom zal het vel losser maken, zodat je ze daarna eenvoudig kunt ontvellen. Halveer de paprika's, inclusief het steeltje dat eraan zit (voor het visuele effect). Verwijder zaad en zaadlijsten.

Leg in elke paprikahelft 2 ansjovisfilets, wat gesnipperde knoflook en een beetje oregano. Leg er een halve tomaat bovenop. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met peper en zout (kijk uit met het zout, want de ansjovis bevat al veel zout). Bak de gevulde paprika's 30 minuten in de oven.

Serveer als antipasto of als onderdeel van een buffet met hapjes. Ook lekker als bijgerecht bij geroosterd kalfs-, varkens- of rundvlees. Je kunt de paprika's ook koud eten.

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika met tomaat en ansjovis uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Herfst in Piemonte

Dat Piemonte niet alleen het gebied in Noord-Italië is om doorheen te crossen op weg naar Toscane, dat wisten de culi's allang. Want hier in dit gebied gebeurt het... lees verder

© Tirion Uitgevers

Gevulde paprika tips