Gevulde puntpaprika met merguez en feta
bereiden
Ingrediënten
- 8 grote puntpaprika's, plus 1 extra (optioneel)
- 400 g lamsgehakt
- 400 g merguezworst
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 teentjes fijngesnipperde knoflook
- ½ bosje peterselie
- 1 handvol geroosterde pijnboompitten (optioneel)
- 1 eetlepel rozijntjes (optioneel)
- 200 g feta
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel komijnzaad, geplet
- 450 g orzo (Griekse pasta)
- enkele takjes dille, fijngehakt
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 195 °C.
Verwarm de paprika's 2 minuten op een bord in de magnetron. Zo zijn ze iets buigzamer en haal je de pitjes er vlotter uit.
Geef bovenaan een inkeping in de paprika's, trek wat open en verwijder de zaadlijsten.
Doe het gehakt en het worstvlees in een grote mengkom en meng er de ui, knoflook, peterselie en eventueel pijnboompitten, rozijnen en één fijngesneden paprika door. Brokkel er de feta over. Kruid met kaneelpoeder en komijnzaad. Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehaktmengsel over de paprika's. Kook de orzo al dente volgens de instructies op de verpakking. Schik in een ovenschaal en leg er de paprika's op. Bak 30 tot 35 minuten in de oven op 195 °C tot ze mooi gekleurd zijn.
Meng de fijngehakte dille door de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout en werk hiermee de schotel af samen met nog wat extra takjes dille.
Tip
Je kunt de orzo ook vervangen door rijst of een andere soort kleine pasta. Wel steeds voorkoken.
Opmerking
Een ovenschotel met zoete gevulde puntpaprika’s en kruidig gehakt van merguez en lamsgehakt. Door de pasta onderaan te leggen, vangt die alle heerlijke smaken op. Wij zijn hier thuis allemaal fan!
Kookboek
Het recept 'Gevulde puntpaprika met merguez en feta' is afkomstig uit het kookboek...
Happy Moments
Sofie Dumont
In dit boek vind je originele recepten voor door de week, voor lange, gezellige familieochtenden én voor dansbare avonden met vrienden. Eenvoudig, lekker en om blij van te worden. Dit boek bevat echter meer dan alleen recepten. Het is doorspekt
... lees verder © Uitgeverij Lannoo