Met venkel gevulde rode paprika's
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 venkelknollen
- 4 grote zoete rode paprika's
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g ricotta
- 80 g pistachenoten, gedopt en fijngehakt
- 200 g passata (gezeefde tomaten)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- handvol bladpeterselie, fijngehakt
- snuf gestampte gedroogde chilipeper (peperoncino)
- venkelloof, om te garneren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4). Vet een ruime braadslee in met 1 eetlepel olijfolie.
Halveer de venkelknollen overlangs en maak ze schoon; gooi de houtachtige kern weg en bewaar het loof.
Blancheer de venkelhelften 8 minuten in een pan kokend water. Giet ze af en dep ze droog. Snijd de paprika's overlangs door en verwijder zaadlijsten en zaadjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Fruit de uien en voeg dan de knoflook toe.
Doe de uien en knoflook over in een grote kom en voeg de ricotta toe. Kruid alles met zout en peper en voeg de pistachenoten toe. Schep 3-4 eetlepels van het kaasmengsel in de paprikahelften. Leg de venkel midden op het kaasmengsel. Voeg meer van het mengsel toe langs de randen.
Leg de paprika's met de kaas-venkelvulling in de braadslee. Meng de passata met de tomatenpuree en kruid die met peterselie. Schenk de saus rond de gevulde paprika's. Besprenkel ze met de resterende olie en strooi er een snuf peperoncino over.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie en bak het gerecht 30 minuten in de hete oven tot het goudbruin is en borrelt. Serveer het met het venkelloof.
Extra benodigd
Braadslee, aluminiumfolie
Opmerking
'Dit kleurrijke groentegerecht is heel simpel te maken en maakt indruk op mede-groentefans. Ik maakte er voor het eerst kennis mee in Messina en later ook in Catania. Je kunt het een dag van tevoren maken en dan opwarmen.' - Ursula Ferrigno
Kookboek
Het recept 'Met venkel gevulde rode paprika's' is afkomstig uit het kookboek...
De smaak van Sicilië
Ursula Ferrigno
Ursula Ferrigno, schrijfster van onder meer de eerder verschenen bestsellers 'Trattoria' en 'Italië Thuis' dook in de geschiedenis en oorsprong van de Siciliaanse
... lees verder © Edicola