Gevulde tomaten uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote tomaten, ontveld
- 150-200 g kalfsgehakt
- 20 g paneermeel, plus extra voor het bestrooien
- nootmuskaat
- 25 g geraspte ui
- fijngehakte peterselie
- 25 g boter
Bereiden
Snijd op ongeveer 2/3 van de hoogte een kapje van de tomaten af en hol de tomaten voorzichtig uit. Maak het gehakt aan met paneermeel, zout, peper, nootmuskaat, ui en peterselie. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt al roerend in 10-15 minuten gaar. Zorg ervoor dat het gehakt niet bruin wordt. Vul de tomaten met het gehakt en schik ze in een ovenvaste schotel. Leg op elke tomaat een klontje boter. Pureer het vruchtvlees van de uitgeholde tomaten en de kapjes, vermeng het met wat water en zout en schenk het over de tomaten. Bestrooi de bovenkant met een dun laagje paneermeel. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (190 ºC of gasovenstand 3-4) en bak de gevulde tomaten in 15-20 minuten gaar.
Kookboek
Het recept 'Gevulde tomaten uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Wannée kookboek
C.J. Wannée & Anne Scheepmaker
De inhoud van deze 27ste druk van de evergreen Wannée Kookboek is door culinair journalist Anne Scheepmaker geactualiseerd en uitgebreid. Er wordt aandacht
... lees verder © Uitgeverij Becht