Gevulde tomaten met roerei uit de oven
bereiden
Bevat per portie
335 kcal
22 g eiwit
26 g vet
3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 3 eieren
- 3 eetlepels slagroom
- ½ theelepel tijm
- 2 takjes peterselie, fijngeknipt
- 2 plakjes ham, in dunne reepjes
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 10 g boter of margarine
Voorbereiden
Verwarm de grill voor.
Bereiden
Halveer de tomaten en hol ze uit. Bestrooi ze met zout en peper en zet ze tot gebruik omgekeerd op een bord.
Klop de eieren los met de slagroom, tijm en zout en peper. Roer de peterselie, de reepjes ham en 2 eetlepels Parmezaanse kaas erdoor. Smelt de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat dit al roerende langzaam stollen.
Dep de binnenkant van de tomaatjes droog met keukenpapier. Schep het eimengsel erin. Zet de gevulde tomaatjes naast elkaar in een ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Schuif de schaal onder een hete grill en laat de tomaten in ca. 2 minuten goudbruin kleuren. Zet op twee bordjes elk drie gevulde tomaten.
Extra benodigd
Keukenpapier
Het recept 'Gevulde tomaten met roerei uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: koss13 | Shutterstock.com