Gevulde groene kool (choux farci)
bereiden
Ingrediënten
- 1 hele groene kool
- 450 g grof gemalen varkensgehakt
- 1 plak rauwe ham van 75 g, fijngesneden
- 1 winterpeen, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 4 eetlepels broodkruim
Bereiden
Breng in een grote hoge pan water met wat zout aan de kook. Doe de hele kool hier 5 minuten in. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Meng alle ingrediƫnten behalve de kool goed door elkaar. Neem een heel klein beetje van de vulling en kook in het water gaar. Proef en breng de vulling op smaak met zout en peper.
Vouw nu de buitenste koolbladeren open en snij de kern uit de kool zonder de onderkant kapot te maken. Hak de helft van de kern van de kool fijn en meng met het gehakt. Maak een bal ter grootte van de oorspronkelijke kern en vul daar de kool mee. Sla er een blad omheen. Doe wat vulling aan de buitenzijde van dit blad en sla daar weer een blad omheen. Ga zo verder tot alle vulling is gebruikt en de kool weer zijn oorspronkelijke vorm heeft.
Zet de kool op een doek en vouw de doek eromheen. Bind de doek strak vast met een touwtje. Doe de gevulde kool terug in de pan met het hete water en kook zachtjes in een uur gaar. Neem de kool uit de doek en snij er punten uit. Serveer warm of koud met mosterd en tomatensla.
Kookboek
Het recept 'Gevulde groene kool (choux farci)' is afkomstig uit het kookboek...
Franse keukenklassiekers
Manfred Meeuwig
In 'Franse keukenklassiekers' tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. Dit zijn gerechten die je graag maakt
... lees verder © Uitgeverij Terra