Groene kool pakketjes met gerookte schelvis en rode-bessensaus

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen, in blokjes
  • 200 g pompoen, in blokjes
  • 4 grote bladen groene kool
  • 400 g gerookte schelvisfilet
  • 400 ml halfvolle of volle melk
  • 4 theelepels heel fijn gesnipperde bieslook
  • voor de saus
  • 400 g rode bessen
  • het sap van 2 sinaasappels
  • 50 g fijne tafelsuiker
  • 300 ml appelsap
  • voor de bouillon
  • 1 blokje groentenbouillon

Bereiden

Vul voor de bouillon 2 pannen van dezelfde doorsnee als de stoommanden tot ongeveer de helft met water. Verkruimel een half bouillonblokje in elke pan en breng aan de kook.

Doe de blokjes aardappel en pompoen in een stoommand. Zet de stoommand boven de bouillon in de pan. Laat afgedekt 15 minuten stomen.

Kook intussen de koolbladen 10 minuten in een ruime pan gezouten, kokend water tot ze gaar en soepel zijn. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Dep ze droog en leg ze op een werkvlak.

Doe de schelvisfilet in een pan en giet er de melk over. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Giet af. Trek het visvlees in vlokken uit elkaar en doe ze in een kom. Schep er de blokjes aardappel en pompoen door en prak alles licht met een vork. Schep er het bieslook en wat versgemalen peper door. Vul de koolbladen met het vis-groentenmengsel. Vouw de gevulde bladen tot pakjes en bind de pakjes dan op met keukengaren.

Leg de gevulde koolpakjes in de stoommanden. Stapel de stoommanden op elkaar boven de bouillon in de pannen. Laat afgedekt 10 tot 15 minuten stomen.

Doe alle ingrediƫnten voor de saus in een pan en laat 30 tot 45 sudderen minuten op laag vuur. Laat afkoelen.

Serveer de gevulde koolpakjes met de rode-bessensaus.

Extra benodigd

4 stoommandjes, keukengaren

Kookboek

Het recept 'Groene kool pakketjes met gerookte schelvis en rode-bessensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Stomen, mandjes vol smaak

Een heerlijke verzameling individuele stoommandjes, om zo op tafel te zetten en als bord te gebruiken. Zet gewoon uw ingrediënten klaar, combineer... lees verder

© Good Cook

Groene kool tips