Kapiteinssalade met kapucijners en aardappel

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 kilo ongedopte kapucijners (600 g gedopte kapucijners)
  • 500 g krieltjes
  • 150 g plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel stroop
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 1 groene appel, in dunne reepjes
  • 80 g gemengde sla
  • voor de dressing
  • 3 eetlepels olie
  • sap van 1 citroen
  • 3 theelepels mosterd

Bereiden

Dop de kapucijners en kook ze zonder zout (anders worden de velletjes taai) in 8 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

Kook de krieltjes in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

Bak in een koekenpan de plakjes ontbijtspek uit. Giet er op het laatst de stroop overheen en laat karamelliseren. Haal het spek uit de pan en laat afkoelen op een bord. Halveer de plakjes.

Meng de ingrediënten van de dressing in een grote kom. Voeg alle ingrediënten van de salade toe en schep goed om. Breng op smaak met peper. Serveer de salade op een mooie schaal en verdeel er de uitgebakken spek overheen.

Kookboek

Het recept 'Kapiteinssalade met kapucijners en aardappel' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker lokaal

Haal op de fiets je verse ingrediënten bij de buurtboer en maak er de heerlijkste gerechten mee - dat is 'Lekker Lokaal'. Meer dan 40 recepten, 38 boeren... lees verder

© Uitgeverij Becht

Kapucijners tips