Kapucijnerschotel op z'n Italiaans

2 personen
bereiden

waardering 7,1obv 14 waarderingen

Bevat per portie

710 kcal
31 g eiwit
45 g vet
47 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 dunne prei, in dunne ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 g salami, in blokjes
  • 1½ theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1 pot kapucijners (nettogewicht ca. 720 g)
  • 1 appel, in stukjes
  • 8 Amsterdamse uien, gehalveerd

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan. Bak de prei en de helft van de ui ca. 3 minuten. Voeg de salami en de kruiden toe en bak nog ca. 3 minuten. Schep het mengsel af en toe om.

Voeg de kapucijners, de appel en de Amsterdamse uien toe en verhit het gerecht nog ca. 5 minuten. Strooi de overige rauwe ui erover. Lekker met rodekoolsalade.

Het recept 'Kapucijnerschotel op z'n Italiaans' wordt je aangeboden door . Beeld: matin | Shutterstock.com

Kapucijners tips

Reacties op dit recept

  • enzo italiaanse keukenkruiden??

    appel: maakt kennelijk ook niet uit welk ras
  • Kees Heerlijk, snel te maken en topsmaak