Gepofte maïskolven met chiliboter

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 100 g gezouten boter
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel verse koriander

Bereiden

Vouw de bladeren van de maïskolven voorzichtig open zodat de draden bloot komen te liggen. Verwijder de draden en vouw de bladeren weer terug. Zorg dat de gele korrels goed bedekt zijn.

Verwarm een grill- of koekenpan. Leg de maïskolven er met bladeren en al op en gril rondom in 25 minuten gaar. De bladeren mogen zwart worden.

Breng de boter op kamertemperatuur. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snijd de chilipeper in smalle reepjes. Roer samen met de koriander door de boter. Leg deze op plasticfolie en pak in als een ouderwets snoepje. Laat opstijven in de koelkast.

Snijd vlak voor het serveren plakken van de boter. Vouw de bladeren van de maïs naar achteren of snijd ze eraf. Leg op elke maïskolf een plakje chiliboter en laat smelten.

Lekker met taco's en een tomatensalade.

Extra benodigd

Plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Gepofte maïskolven met chiliboter' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker lokaal

Haal op de fiets je verse ingrediënten bij de buurtboer en maak er de heerlijkste gerechten mee - dat is 'Lekker Lokaal'. Meer dan 40 recepten, 38 boeren... lees verder

© Uitgeverij Becht

Maïs tips