Mexicaanse straatmaïs
bereiden
Ingrediënten
- 75 g Parmigiano Reggiano, fijngeraspt
- 110 g cotija, verkruimeld (een soort Mexicaanse feta - neem een andere feta als je deze niet kunt vinden)
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 4 maïskolven, zonder vliezen en doormidden
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 eetlepels mayonaise
- cayennepeper
- 4 eetlepels gehakte korianderblaadjes
- 1 limoen, in 8 partjes
Bereiden
Verhit een grote gietijzeren koekenpan op hoog vuur. Meng de parmezaan, cotija en zwarte peper op een bord.
Bestrijk de stukken maïs met een kwast met olie of doe het met je handen. Bestrooi ze met 1 theelepel zout en leg zo veel stukken in de pan als er gemakkelijk in passen. Bak ze ca. 8 minuten terwijl je ze elke 2 minuten keert tot sommige stukken zwartgeblakerd zijn en de maïs gaar is.
Bestrijk elk stuk mais snel met een dun laagje mayonaise, rol ze door het kaasmengsel en bestrooi ze met cayennepeper naar smaak. Leg alle stukken maïs op een schaal, strooi de koriander erover en geef de limoenpartjes erbij om erover uit te knijpen.
Kookboek
Het recept 'Mexicaanse straatmaïs' is afkomstig uit het kookboek...
Cravings
Chrissy Teigen
Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is... Haar kookboek 'Cravings' bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt... lees verder
© Kosmos Uitgevers