Maïsbeignets

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote maïskolven
  • 150 g spelt- of volkorenbloem
  • 1 ei, licht geklutst
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 6 takjes koriander, steeltjes fijngehakt, blaadjes grof gehakt
  • neutrale plantaardige olie, om te bakken
  • chilisaus of zure room, voor erbij

Bereiden

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Verwijder de schutbladen en de draden, doe de kolven in de pan en laat 10 tot 12 minuten met een deksel op de pan koken. Snijd de korrels van de maïskolven.

Meng de bloem met het ei en het bakpoeder, voeg geleidelijk 100 ml water toe en klop tot een dik beslag. Bestrooi flink met peper en zout. Doe de lente-ui, de koriander en de maïs bij het beslag en roer door elkaar.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met zware bodem of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Doe een paar lepels van het beslag in de pan en druk met de achterkant van de lepel iets plat. Bak aan beide kanten goudbruin. Houd warm terwijl je de rest van het beslag bakt. Serveer met chilisaus of zure room.

Bewaren

De beignets zijn drie dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Verwarm 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot de beignets door en door warm zijn.

Kookboek

Het recept 'Maïsbeignets' is afkomstig uit het kookboek...

Puur natuurlijk koken

Tom Hunt

Weg met de ingevlogen aardbeien in december! 'Puur natuurlijk koken' zet je met de beide benen op de grond en leert je culinair genieten in het... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Maïs recept tips

Reacties op dit recept

  • J.Niet zuinig zijn met peper. Ik heb ze gemaakt bij gegrilde courgette met oestersaus op een bedje Egg Noodles. Een deel van de bloem heb ik vervangen door boekweitmeel. Smaakte prima!

    reageren