Bonenschotel met chorizo en krokant broodkruim
bereiden
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 g prei, fijngesneden
- 200 g chorizo, in kleine blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik chilibonen (400 g kidneybonen in saus)
- 1 blikje kikkererwten (200 g)
- 1 blik bruine bonen (400 g)
- 1 blikje kidneybonen (200 g)
- 5 sneetjes oud witbrood, zonder korstjes, verkruimeld
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit in een ruime hapjes of braadpan 2 eetlepels olie en bak de prei 5 minuten zachtjes. Schep de chorizo en de inhoud van de blikken tomatenblokjes en chilibonen erdoor en breng het geheel aan de kook.
Doe de kikkererwten, bruine bonen en kidneybonen in een zeef, laat even uitlekken en spoel ze dan af met koud water. Schep alle bonen door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. Schep alles over in de ovenschotel.
Schep het broodkruim in een kom om met de knoflook, tijm en resterende olijfolie en strooi het gelijkmatig over de bonenschotel. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip
Gebruik je gedroogde peulvruchten, dan wordt de smaak nog intenser. Zet de bonen een dag van tevoren in de week en kook ze dan gaar met een stengel bleekselderij, een sjalot en een paar teentjes knoflook.
Wijntip
Crianza uit Nevarra of Valencia
Kookboek
Het recept 'Bonenschotel met chorizo en krokant broodkruim' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschrift voor elke dag
Yolanda van der Jagt
In 'Kookschrift voor elke dag' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier recepten die je in een handomdraai op tafel zet: een maaltijdsalade... lees verder
© Mo'Media