Geroerbakte Chinese kool, shiitakes en taugé
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel sesamolie
- 5 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
- 300 g shiitakes, steeltjes verwijderd, in vieren
- ½ Chinese kool, stronk verwijderd, fijngesneden
- 150 g taugé
- 1 eetlepel lichte sojasaus
Bereiden
Verhit de plantaardige olie en sesamolie in een wok op hoog vuur. Draai de wok rond zodat de zijkanten met een laagje olie bedekt raken. Voeg de gember en shiitakes toe en roerbak 2-3 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn.
Doe de kool en taugé erbij en schenk via de hete zijkant van de wok de sojasaus erbij. Roerbak 3 minuten tot alle groenten goudbruin en gaar zijn. Schep op een schaal en dien heet op.
Tip
'De combinatie van Chinese kool en paddenstoelen is aards en hartig. Hier worden verse shiitakes gebruikt maar je kunt ook gedroogde kiezen. Week ze dan 1 uur in een kom met heet water.' - Ross Dobdon
Kookboek
Het recept 'Geroerbakte Chinese kool, shiitakes en taugé' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek China
Ross Dobson
Met 'Basisboek China' leer je hoe je de heerlijkste dumplings, loempia's en pekingeend zelf kunt maken. Maar je maakt ook kennis met nieuwe smaken, zoals kip gerookt boven thee en kruiden, en krijgt uitleg over zes manieren om hoisinsaus te gebruiken
... lees verder © Uitgeverij BechtOverige groenten tips
Reacties op dit recept
- Pee Naar mijn smaak is het allemaal wat tam! Bak tijdens het bakken van de Shii Také een grof gesneden spaanse ui mee, enkele teentjes knoflook in schijfjes en een of twee spaanse pepers. Wat meer sojasaus kan geen kwaad en een flinke scheut oestersaus maakt het af. Voor de liefhebber eventueel wat Vétsin toevoegen.