Groenten spaghetti met notensaus
bereiden
Ingrediënten
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 2 wortels
- 1 rode biet
- olijfolie
- kervel, voor de afwerking
- voor het sausje
- 100 g gemengde noten (pistachenoten, hazelnoten, walnoten...)
- 1 teentje knoflook
- handvol peterselie
- notenolie (bv hazelnootolie)
Bereiden
Maak eerst het sausje. Mix de noten, de knoflook en de peterselie en voeg notenolie toe tot je een dikke notenpasta krijgt. Kruid met flink wat zwarte peper en een beetje zout.
Trek slierten van de groenten. Dit doe ik meestal met een dunschiller met tandjes of met een mandoline. Roerbak de groenten een 3-tal minuten in flink wat olijfolie. Als je wilt dat de rode biet haar kleur niet afgeeft aan de andere groenten, kun je die het best apart bakken.
Rol de groenten op zoals spaghetti en leg ze in kommetjes. Werk af met de notensaus en wat kervel of andere verse kruiden.
Opmerking
'Ik houd ervan om extra groenten op tafel te zetten, maar dan liefst groenten met dat tikkeltje meer. Bij dit gerecht zijn het de kleuren, de combinatie van smaken en de noten die het verschil maken. Je kunt het overal bij serveren en als je een mandoline hebt, is het echt niet zoveel werk. Voor gasten doe ik het meestal in één kom, die ik dan op tafel zet. De notensaus serveer ik apart. Ik kan je wel verzekeren dat je tafelgenoten onder de indruk zullen zijn!' - Pascale Naessens
Kookboek
Het recept 'Groenten spaghetti met notensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Puur Pascale 2
Pascale Naessens
Na het gigantische succes van 'Puur Pascale' pakt Pascale Naessens opnieuw uit met 80 unieke recepten met natuurlijke onbewerkte producten. Haar invalshoek
... lees verder © Uitgeverij Lannoo