Pittige bladgroente met ansjovis
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 30 g gemberwortel, in julienne
- 1 Aziatische of kleine sjalot, fijngesneden
- 2 rode chilipepers, fijngehakt
- 15 g boter
- 1 theelepel vissaus
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4-6 ansjovissen, grof gehakt
- 50 g palmkool (cavolo nero), in reepjes van 3 cm
- 100 g (liefst mini)courgettes, in de lengte gehalveerd
- 100 g bimi, in stukjes
- 100 g haricots verts, schoongemaakt
- 75 ml witte wijn
Bereiden
Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur, tot hij goed heet is. Voeg de olie, de gember, de sjalot en de chilipeper toe en bak in 2 minuten licht goudbruin. Voeg de boter, de vissaus, de knoflook en de ansjovis toe en roer, bak en meng. Voeg de palmkool, de courgette, de bimi en de haricots verts toe en bak 1 minuut zonder te roeren. Meng opnieuw en bak nog 1 minuut. Voeg tot slot de witte wijn toe - als de pan heet is, zouden er vlammen moeten ontstaan. Laat een paar minuten garen. Laat met een deksel op de pan nog 1 minuut staan, tot de groenten beetgaar zijn. Serveer direct.
Opmerking
Je moet de pan heel heet laten worden om dat harde, heerlijke geluid van stoom en gesis te krijgen, gevolgd door het weelderige aroma van boter, knoflook en gember. Je kunt voor dit gerecht allerlei soorten groenten gebruiken of maar één soort; de knoflook, de gember en de ansjovis tillen de groenten naar een hoger niveau en je zult zien dat dit heerlijke bijgerecht bij jou thuis favoriet wordt. Je kunt ook water of kippenbouillon gebruiken in plaats van witte wijn. Maak het steeds op een andere manier.
Kookboek
Het recept 'Pittige bladgroente met ansjovis' is afkomstig uit het kookboek...
Vietnamees
Uyen Luu
Leer Vietnamees koken met Uyen Luu en ontdek de veelzijdigheid van deze 'frisse en verse' keuken: het gebruik van rauwe of knapperige groenten en kruiden als koriander, munt en Thaise basilicum zijn kenmerkend. Maar er is meer
... lees verder © Good Cook