Vegetarische tjap tjoy
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 blik of pot minimaïskolfjes
- 50 g peultjes
- 1 handvol sperziebonen (diepvries)
- 2 wortels, in dunne reepjes
- 1 meiknolletje, in dunne reepjes
- 1 handjevol doperwten (diepvries)
- 125 g verse taugé
- wat geweekte judasoren (in gedroogde vorm verkrijgbaar in de toko)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamzaad
Bereiden
Zet een wok of een koekenpan met antiaanbaklaag op een lage warmtebron. Voeg als de pan heet is de olie toe en vervolgens de uitgelekte maïskolfjes, de peultjes, de sperziebonen, de reepjes wortel, reepjes meiknol en de doperwten. Roerbak de groenten 1 minuut.
Zet de warmtebron wat lager. Voeg de afgespoelde en uitgelekte taugé, de judasoren en de sojasaus toe. Schenk wat water bij de groenten als ze beginnen aan te bakken. Bak niet te lang, want het is de bedoeling dat de groenten lekker knapperig blijven.
Strooi voor het serveren het sesamzaad over deze vegetarische tjap tjoy en serveer het gerecht warm of koud.
Kookboek
Het recept 'Vegetarische tjap tjoy' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker slank
Stéphane Dupré
Een ideaal boek voor iedereen die niet (meer) wil diëten maar wel van lekker en gezond eten houdt. Met 150 heerlijke en gemakkelijk te maken recepten voor elke dag
... lees verder © Uitgeverij Terra