Moussaka met zoete aardappelen
bereiden
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ eetlepel (kokos)olie + extra voor het bestrijken
- 300 g gehakt
- 2 aubergines
- 400 g tomatenblokjes
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaatpoeder
- gesloten vuist blaadjes verse basilicum, fijngesneden
- 60 g geraspte Parmezaanse kaas
- 175 g ricotta
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en verhit water met de waterkoker.
Snijd de aardappels in dunne plakken en stoom of kook deze in ca. 7 minuten gaar.
Bak de ui met de knoflook in de olie, voeg het gehakt toe en rul het gaar.
Snijd de aubergines in lange dunne plakken van ongeveer 0,75 cm dikte. Bestrijk ze met (koko)solie en gril aan beide kanten lichtbruin.
Roer de tomatenblokjes, oregano, kaneel- en nootmuskaatpoeder, basilicum en een snuf zeezout door het gehakt en laat ca. 10 minuten op laag vuur staan.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met aardappelschijfjes, schep hier de helft van de gehaktsaus op, leg de helft van de aubergineplakken hierop. Maak zo nog een paar lagen.
Meng de Parmezaanse kaas door de ricotta en smeer dit bovenop. Zet de schaal ca. 25 minuten in de oven. Serveer met een heerlijke groene frisse salade.
Kookboek
Het recept 'Moussaka met zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker makkelijk, het kookboek voor mannen
Annemieke de Kroon & Alice van Nieuwenhuizen
Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan de slag dus! Je hoeft heus niet de nieuwe Jamie Oliver
... lees verder © Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simone van den Berg