Paksoi met gember
bereiden
Ingrediënten
- 500 ml vetarme gevogeltebouillon
- 2 stukjes steranijs
- 1 eetlepel verse geraspte gember
- 2 struikjes paksoi
- voor de saus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 4 lente-uitjes, in stukjes van 1 cm
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel verse geraspte gember
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel rijstazijn
- 100 ml vetarme gevogeltebouillon
- 2 eetlepels sojasaus
Bereiden
Kook de gevogeltebouillon lichtjes in een pan, samen met de steranijs en de geraspte gember.
Snijd de paksoi doormidden. Zet het vuur lager en kook de paksoi gedurende 5 minuten in de bouillon.
Maak de saus. Verwarm de olie in de wok en bak de lente-uitjes 2 minuten op een hevig vuur.
Haal de uitjes uit de wok en doe er nu de knoflook, de geraspte gember, de honing, de rijstazijn, de bouillon en de sojasaus in en kook alles 2 minuten op een zacht vuur. Voeg de lente-uitjes bij de saus. Kruid met peper en zout.
Verdeel de paksoi over vier borden en overgiet met de saus.
Kookboek
Het recept 'Paksoi met gember' is afkomstig uit het kookboek...
Feestelijk slank
Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren
Lukt het om een viergangenmenu te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit boek kiest. Lente... lees verder
© Standaard Uitgeverij