Paksoi met vegetarische oestersaus
bereiden
Ingrediënten
- 400 g paksoi
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
- 1 teentje knoflook, grof gehakt
- 1 eetlepel Chinese rijstwijn
- 3 eetlepels vegetarische oestersaus
- 1 theelepel sesamolie
Bereiden
Spoel de paksoi af en snijd in de lengte in kwarten.
Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de olie, de gember en de knoflook toe en bak 30 seconden, tot de aroma's vrijkomen. Voeg de paksoi toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de rijstwijn toe en laat nog 2 minuten garen.
Roer de vegetarische oestersaus erdoor en schep de paksoi met de saus op een bord. Besprenkel met de sesamolie en serveer.
Opmerking
De letterlijke vertaling van paksoi is 'kleine witte groente'. Deze koolsoort met zijn donkere bladeren en bolle witte bladstelen is verwant aan de Chinese kool en wordt veel gebruikt in de Kantonese en Chinese keuken. Dit eenvoudige gerecht is binnen een paar minuten gaar en heeft een frisse, aromatische smaak.
Kookboek
Het recept 'Paksoi met vegetarische oestersaus' is afkomstig uit het kookboek...
Chinese Takeaway Veggie
Kwoklyn Wan
Chef-kok en BBC-presentator Kwoklyn Wan geeft je met 'Chinese Takeaway Veggie' de meest populaire vegetarische Chinese gerechten die in een handomdraai te maken zijn. In 'Chinese Takeaway Veggie' staan meer dan 70 recepten voor
... lees verder © Good Cook