Salade van geroosterde pastinaak
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg pastinaak
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 eetlepel kappertjes, grof gehakt
- 2 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
- 10 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
- 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 50 g veldsla
- 1 kropsla
- 50 g geraspte parmezaan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte doormidden. Halveer de dunne kanten nogmaals in de lengte en snijd de dikke kanten in 4 lange parten.
Schep de pastinaak op een met bakpapier bekleed bakblik om met 1 eetlepel olie, wat zout, royaal peper en het venkelzaad. Rooster de groente in de oven gaar en bruin.
Meng de kappertjes, tomaat, olijven, peterselie en citroenschil met het citroensap en 4 eetlepels olijfolie tot een salsa.
Verdeel de veldsla met de blaadjes kropsla over grote diepe borden en stapel de geroosterde pastinaak in het midden. Lepel de salsa erover en bestrooi met parmezaan.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Salade van geroosterde pastinaak' is afkomstig uit het kookboek...
Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek
diverse auteurs
In het 'Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek' vindt u per seizoen de groenten die dan vers van het land komen. Bij elke groente (acht per seizoen) staan drie recepten
... lees verder © Van Dishoeck