Peultjes met Japanse dressing
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,9
- Bijgerecht
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g peultjes, afgehaald
- 50 g kiemen, zo mogelijk van peultjes, anders alfalfa of taugé
- 1 kleine rode paprika, in dunne reepjes gesneden
- 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
- voor de Japanse dressing
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel mirin
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 1 theelepel fijngehakte verse gemberwortel
- ¼ theelepel sesamolie
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
Bereiden
Breng een pan water aan de kook en blancheer de peultjes 1 minuut. Laat uitlekken en spoel af onder de koude kraan. Laat ze weer uitlekken. Hussel ze in een dienschaal met de kiemen en de paprika.
Doe de dressingingrediënten in een kommetje en klop ze goed door elkaar. Schenk de dressing over de peultjes, meng alles goed door elkaar en breng de salade op smaak met zout en peper. Strooi er sesamzaadjes overheen en dien op.
Kookboek
Het recept 'Peultjes met Japanse dressing' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonnig
diverse auteurs
Als het eindelijk lekker weer is, wil je niet lang in de keuken staan, maar heb je zin in snel en makkelijk klaar te maken recepten. In dit boek staan liefst 200: alles wat je... lees verder
© Uitgeverij Terra