Pompoen met taleggio en kruiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg pompoen (butternut), in blokken van 4 cm
- 125 g taleggio of een andere gewassen-korst-kaas, in dunne plakken
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 theelepel gehakte oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel versgeraspte nootmuskaat
Bereiden
Zet de pompoen op in een grote stoompan en sluit de pan af met het deksel. Zet de stoompan op een grote pan met ziedend water. Stoom de pompoen in 15-20 minuten bijna gaar.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de pompoen in een ovenschaal. Zet de schaal ca. 30 minuten in de oven, tot de pompoen goudbruin is. Leg de plakken kaas erop en bak de pompoen nog 3-4 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Roer de kruiden en de nootmuskaat door elkaar en strooi het mengsel over de gesmolten kaas. Bestrooi de pompoen met flink wat zout en peper en dien hem op.
Extra benodigd
Stoompan
Kookboek
Het recept 'Pompoen met taleggio en kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Van de melkboer
Leanne Kitchen
'Van de melkboer' vertelt je alles over kaas, room en melk. Met maar liefst 135 recepten, zowel zoete als hartige, variërend van alledaagse gerechten tot
... lees verder © Uitgeverij TerraPompoen tips
Reacties op dit recept
- gigi Erg lekker maar de volgende keer de kruiden over de kaas vóór het smelten. Een aanrader!
-
ingrid
Eet je daar rijst of een pasta bij of is de schotel zo compleet?
ingrid - walter Pompoen wordt (afhankelijk van de soort?) snel te gaar. Als het daarna nog in de oven moet: niet te lang stomen!