Prei in vinaigrette met eieren, peterselie en kappertjes
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 g jonge prei
- 4 middelgrote eieren
- 2½ eetlepel kappertjes, zout of pekel eraf gespoeld
- handjevol platte peterselie, grof gehakt
- voor de vinaigrette
- ¾ eetlepel wittewijnazijn
- ½ theelepel dijonmosterd
- 6 eetlepels extra virgine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- ¾ theelepel fijne kristalsuiker
Bereiden
Was de preien en stoom ze in een stoompan of stoommandje tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Controleer de gaarheid door er met de punt van een scherp mes in te prikken.
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen. Breng op smaak met zout en peper. Zodra de preien gaar zijn, leg je ze op een schaal en giet je de vinaigrette erover als ze nog warm zijn.
Kook ondertussen de eieren 6 minuten in kokend water. Dompel ze daarna direct onder in koud water. Verdeel de preien over 4 borden. Pel de eieren snel en voorzichtig, hak ze in grove stukken en verdeel ze over de prei. Strooi de kappertjes en peterselie erover en maal er zwarte peper over. Besprenkel elk bord met een beetje extra virgine olijfolie en serveer direct.
Extra benodigd
Stoompan of stoommandje
Kookboek
Het recept 'Prei in vinaigrette met eieren, peterselie en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Groenten, 80 recepten stap voor stap
Molly Brown
Van gewone pieper tot vergeten groenten: niets is lekkerder en populairder dan variëren met groenten. 'Groenten, 80 recepten stap voor stap' leert je de... lees verder
© Good Cook