Salade van in krant gegaarde prei
- 4 personen
- 70 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Scandinavisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 stuks wit van prei
- 1 krant
- 100 g vers zeewier, gespoeld (Toko of vishandel)
- 200 g verse schapenkaas, in hapklare stukken
- 1 eetlepel roze peperbessen
- 2 eetlepels knoflookolie
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 1 theelepel gemalen venkelzaad
- zeste van 1 biocitroen
Bereiden
Wikkel de prei in een stuk kletsnatte krant. Maak een kuil in de houtskool en leg de stukken prei erin. Doe er uitdovende kolen over zodat de prei helemaal onder de kolen ligt. Laat zo je barbecue afkoelen en de prei gedurende 1 uur garen.
Haal de prei uit de houtskool en verwijder de krant. Snijd de prei in stukken en laat lauw worden. Meng de prei met het zeewier, de verse schapenkaas en de roze peperbessen. Doe in een schaal en werk af met knoflookolie, sesamzaadjes, venkelzaad, peper, fleur de sel en zeste van citroen.
Extra benodigd
Barbecue
Tip
'Vind je geen vers zeewier? Gebruik dan een viertal norivellen, die je in een foodprocessor tot poeder fijnmaalt. Strooi dat poeder over het gerecht.' - Seppe Nobels
Kookboek
Het recept 'Salade van in krant gegaarde prei' is afkomstig uit het kookboek...
Grillmasters
Seppe Nobels & Peter De Clercq
Een vurige culinaire wereldreis door negen landen met 70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt... lees verder
© Uitgeverij Lannoo