Salade van in krant gegaarde prei

  • 4 personen
  • 70 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Scandinavisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 stuks wit van prei
  • 1 krant
  • 100 g vers zeewier, gespoeld (Toko of vishandel)
  • 200 g verse schapenkaas, in hapklare stukken
  • 1 eetlepel roze peperbessen
  • 2 eetlepels knoflookolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • zeste van 1 biocitroen

Bereiden

Wikkel de prei in een stuk kletsnatte krant. Maak een kuil in de houtskool en leg de stukken prei erin. Doe er uitdovende kolen over zodat de prei helemaal onder de kolen ligt. Laat zo je barbecue afkoelen en de prei gedurende 1 uur garen.

Haal de prei uit de houtskool en verwijder de krant. Snijd de prei in stukken en laat lauw worden. Meng de prei met het zeewier, de verse schapenkaas en de roze peperbessen. Doe in een schaal en werk af met knoflookolie, sesamzaadjes, venkelzaad, peper, fleur de sel en zeste van citroen.

Extra benodigd

Barbecue

Tip

'Vind je geen vers zeewier? Gebruik dan een viertal norivellen, die je in een foodprocessor tot poeder fijnmaalt. Strooi dat poeder over het gerecht.' - Seppe Nobels

Kookboek

Het recept 'Salade van in krant gegaarde prei' is afkomstig uit het kookboek...

Grillmasters

Seppe Nobels & Peter De Clercq

Een vurige culinaire wereldreis door negen landen met 70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Prei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!